Tiny House, Zollikerberg, 1st prize

Visu Hofseite
Ortho v10

The Tiny House, Zollikerberg, Switzerland, 2019–2021

 

How do you create generosity with just a little space? What an interesting and future-oriented question. The economy of space clearly plays a central role. But we also pay special attention to the design of the access to the apartments, to the quality of the individual and collective exterior spaces, to the orientation, to the shape of the rooms and to the proximity to the neighbours.

Four houses with 39 apartments are being built here, some with a patio, some with a directly accessible multi-purpose room in the basement and some with two floors. The materiality is reduced - metal and wooden panels, brick, exposed concrete – it is meant to become a house made of many houses.

SAM3041 v2
EG v16
Tiny House, Zollikerberg, 1st prize. Ground floor plan.
SAM3028
Visu Strassenseite 01

Address
Forchstrasse, CH-8125 Zollikerberg, Switzerland

Study contract, 1st prize

Builder/ client
moyreal immobilien ag

Spatial program
39 apartments, car park (garage)

Architecture
Jakob Steib, Michael Geschwentner, Patrick Gmür

Competition team
Matthias Kyburz (project management), Natalie Bachmann, Valton Rexha